Μόλις αποφάσισα: Μια αλλιώτικη συζήτηση για το βιβλίο του Γιάννη Κωνσταντινίδη στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone


Υπάρχει εκλογική ανάλυση χωρίς αριθμούς; Μπορείς να μιλήσεις για εκλογικά προφίλ χωρίς να αναφέρεις ποσοστά; Οι φίλτατοι ομιλητές της χθεσινής βραδιάς στο free thinking zone απάντησαν καταφατικά. Τομόλις αποφάσισα βάζει τη λογοτεχνία στο εκλογικό παραβάν. Και κάνει τους ψηφοφόρους -ένα μάλλον μη εντυπωσιακό είδος ανθρώπου- ενδιαφέρουσες φιγούρες που αξίζουν την προσοχή μας. Έστω και για όλα τα υπόλοιπα, πλην της ιδιότητάς τους ως ψηφοφόρων!
Ο Μάνος Τσατσάνης, η Τζένη Λιαλιούτη, ο Γιώργος Μπιθυμήτρης και η Λαμπρινή Ρόρη μίλησαν για τα διλήμματα, τις εμμονές και τις ανατροπές που συναντούν οι τέσσερις αγαπημένοι τους ήρωες στον δρόμο για τις κάλπες της 21ης Μαΐου 2023. Και ο Απόστολος Μαγγηριάδης προσπάθησε να «κάνει ταμείο» κυνηγώντας την απάντηση στην ερώτηση των πολλών εκατομμυρίων: ποιος τελικά θα κερδίσει τις εκλογές της οργισμένης ματαίωσης;
Μια όμορφη μέρα με ανθρώπους που εκτιμώ βαθύτατα. Και με μια ιδέα που προχώρησε πιο πολύ από όσο φανταζόμουνα πριν τρία χρόνια όταν έγραψα για πρώτη φορά διηγήματα.

Γιάννης Κωνσταντινίδης